Background-image

De laatste keer op het Great Barrier Reef

woensdag, 9 november 2011

 Heej iedereen!

Ik zit nu op een camping met onze camper. Het plaatsje waar we zitten heet: Angnes Water. Het dorp wat naast Agnes Water ligt heet: 1770. Gewoon alleen maar  1770, grappig he?Alleen is er in die dorpjes ( 1770 en Agnes Water ) NIKS MAAR DAN OOK NIKS TE DOEN ( alleen snorkelen ).

Gisteren hebben wij ( Martijn, Marianne en Isa ) een boottocht gemaakt. We MOESTEN anderhalf uur op een hotsende en klotsende boot zitten. Echt hoor het was alsof je op een dolfijn door het water ging. Dat ging natuurlijk niet goed want: Ik ( Isa ) heb de HELE  echt de HELE heenweg gespuugt in een spuugzakje.

Dat was ECHT NIET fijn. Maar ja het is niet anders en toen de snelheid van de boot minder werd was ik niet meer zo ziek. Want na die kop thee  die ik gedronken had knapte ik wel een beetje op. Toen gingen we snorkelen. Het water was heel koud maar die kou vergat ik doordat we alweer een ZEESCHILDPAD hebben gezien!!!!!!!

Hij/zij lag daar op het koraal terwijl alle visjes alle viezigheid van hem/haar afhaalden. Dat was echt magisch mooi. Toen we gesnorkelt hadden, gingen we met de Glass bottom boot naar een onbewoond eiland. Toen we daar waren gingen we met een meisje van een jaar of 35 een tour doen over het eiland. Er was wel een hele kleine camping waar maar 6 of 7 tenten stonden. Voor de rest waren er alleen mar vogels, vogels en nog eens vogels. In totaal waren er 60.000 vogels die allemaal nestjes hadden waar ze zaten te broeden. Helaas mocht je NIKS meenemen van dat eiland. Op de boot was ook zo’n observatorium. Dat is een ruimte onder de boot waar je alle vissies kan zien onder water. We hebben ook een hele kleine octopus gezien.

Toen we weer vlak voor dat we met de boot terug gingen zagen we ook een schilpad die 3 keer boven water kwam om te ademen. Dat was een prachtig afscheid van het great barrier reef. We hebben ook een paar dagen geleden gesurft. Dat was heel moeilijk want ik had een surfplank die 2 keer zo groot was als ik zelf. En ik werd de hele tijd overspoeld door de hele grote golven. Dit was mijn verslag vananf de camping in de camper in Australie.

 

GROTE groeten van Isa

Wil je reageren op mijn berichtje? Plaats je reactie dan op mijn (eigen) prikbord.